Palvelut |

Ennakkonäytöksissä: Persian Oppitunnit

Persian Oppitunnit on tarina selviytymisestä!

Elokuvan päähenkilö Gilles keksii hätävalheen, joka pelastaa hänen henkensä – ja sitten vie hänet entistä pahempaan pulaan. Persian Oppitunnit -elokuva esitetään ennakkonäytöksissä BioRex -elokuvateattereissa 19.2. alkaen. Liput myynnissä nyt verkkokaupassa sekä elokuvateattereiden lippukassoilla aukioloaikojen puitteissa.

Synopsis:

Vuoden 1942 miehitetyssä Ranskassa SS-sotilaat pidättävät Gillesin (Nahuel Pérez Biscayart) ja lähettävät hänet kohti tuhoamisleiriä. Matkalla Gilles välttyy täpärästi teloitukselta väittämällä, ettei ole oikeasti juutalainen vaan persialainen. Hätävalhe pelastaa Gillesin hengen, mutta johdattaa hänet pian entistä pahempaan pulaan. Keskitysleirillä hän saa tehtäväkseen opettaa persian kieltä upseeri Kochille (Lars Eidinger), joka haaveilee ravintolan perustamisesta Iraniin sodan päätyttyä.

Gilles päättää pitää kiinni peitetarinastaan: hän suoriutuu tehtävästä keksimällä omasta päästään ”persiankielisiä” sanoja ja opettamalla niitä Kochille. Järjestely herättää epäilyksiä niin muissa vangeissa kuin vartijoissakin. Kochin epäilykset voimistuvat päivä päivältä ja Gilles tietää, että hänen salaisuutensa voi paljastua hetkenä minä hyvänsä.