Whistleblowing

Whistleblowing

Olemme ottaneet käyttöön EU-direktiivin velvoittaman Whistleblowing-ilmoituskanavan edistääksemme avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja turvallista toimintakulttuuria organisaatiossamme.

Whistleblowing-kanava tarjoaa luottamuksellisen kanavan, jonka kautta organisaatiomme sidosryhmät, kuten työntekijät, asiakkaat ja yhteistyökumppanit voivat nimettömästi ilmoittaa väärinkäytösepäilyistä, epäeettisestä toiminnasta tai muista rikkomuksista. 

Väärinkäytösepäily voi koskea esimerkiksi lahjontaa, lainsäädännön rikkomuksia, ihmisoikeusrikkomuksia, aseman väärinkäytöksiä tai muuta epäeettistä toimintaa.

Ilmoituskanavassa ei käsitellä asiakaspalautteita, reklamaatioita tai henkilöstöasioita. Asiakaspalautteet pyydetään lähetetään asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen. Organisaation henkilöstöä pyydämme olemaan ensisijaisesti yhteydessä omaan esimieheen tai henkilöstöhallintoon.

Ilmoituksen käsittely

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja ilmoituksen tekijän sekä kohteen yksityisyyttä suojataan. Ilmoituksen voi tehdä joko omalla nimellä tai täysin anonyymisti. 

Tietoisesti totuudenvastaisten ilmoitusten jättäminen palveluun on kiellettyä ja ne voivat johtaa oikeudellisiin seuraamuksiin.

Väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanavan käyttöönotto perustuu ilmoittajansuojelulakiin ja Euroopan unionin ilmoittajansuojeludirektiiviin. 

Ilmoituskanava on ulkoisen palveluntuottajan, Juuriharja Oy:n toteuttama. https://www.juuriharja.fi/whistleblowing-ilmoittajalle-faq