Saavutettavuus

Saavutettavuus elokuvateattereissa

Ennen elokuvanäytöstä

Oletko saapumassa elokuviin ja kaipaat lisätietoa teattereidemme saavutettavuudesta tai toimit liikuntarajoitteisen henkilön avustajana? Alta löydät tietoa elokuvateattereidemme liikuntarajoitteisille suunnatuista paikoista sekä elokuvateattereiden infoista. Lisätietoa voit kysyä myös aina ottamalla yhteyttä suoraan lähimpään BioRex-elokuvateatteriisi.

Saavutko avustajana elokuviin?

Mikäli asiakas saapuu elokuviin avustajan kanssa, pääsevät sekä asiakas että avustaja yhden (1) elokuvalipun hinnalla elokuvanäytökseen. Mikäli avun tarve ei ole silmämääräisesti havaittavissa, kassahenkilökuntamme voi pyytää esittämään avustajalippuun oikeuttavan kortin / muun dokumentin elokuvateatterin lippukassalla. Henkilökuntamme avustaa myös tarvittaessa / pyydettäessä elokuvasaleihin siirtymisessä.

Kun tarvitset avustajan lipun etkä pääse noutamaan sitä elokuvateatterin lippukassalta, voit ostaa lipun verkkokaupastamme ja vaihtaa sen elokuviin saapuessanne elokuvateatterin lippukassalla avustajan lippuun.

Vammaiskortin haltijalle

Elokuvateatterimme ovat virallisia EU:n Vammaiskortti -palveluntarjoajia. Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä.

Kuulo- ja näkövammaisten saavutettavuus

Osassa kotimaisten elokuvien näytöksissä on saatavilla suomenkielinen tekstitys. Näytökset suomenkielisellä tekstityksellä  on helppo erottaa elokuvan alta kielisymbolilla. Jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona kotimaiset elokuvat esitetään kuvailevalla tekstityksellä, mikäli elokuvaan on sellainen saatavilla.

MovieReading-kuvailutulkkaussovellus mahdollistaa kuvailutulkkauksen valittuihin elokuviin. Elokuvat, jotka tukevat sovellusta löytyvät sovelluksen listauksesta. Huomioithan muut elokuvan katsojat säätämällä puhelimen valon mahdollisimman pienelle. Mikäli puhelin asetetaan lentokonetilaan, ei elokuvan tulkkaus keskeydy, sillä puhelut eivät pääse läpi. Lentokonetila vaatii kuitenkin johdolliset kuulokkeet, sillä bluetooth ei ole käytössä puhelimen lentokonetilassa.


BioRex Tripla, Helsinki

Elokuvateatterin sisäänkäynti, lippumyymälä ja kaikki salit ovat kauppakeskuksen 4. kerroksessa. Kaikista saleista löytyy paikkoja liikuntarajoitteisille. Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1273


BioRex REDI, Helsinki

Elokuvateatterin sisäänkäynti, lippumyymälä ja kaikki salit ovat kauppakeskuksen 3. kerroksessa. Elokuvateatteriin pääsee sekä rullaportailla että hissillä. Kaikista saleista löytyy paikkoja liikuntarajoitteisille. Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1291


BioRex Porvoo

Elokuvateatterin sisäänkäynti, lippumyymälä ja kaikki salit ovat 1. kerroksessa. Kaikista saleista löytyy paikkoja liikuntarajoitteisille. Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1285


BioRex Verkatehdas, Hämeenlinna

Elokuvateatterin sisäänkäynti, lippumyymälä ja kaikki salit ovat 1. kerroksessa.
Kaikista saleista löytyy paikkoja liikuntarajoitteisille. Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1282


BioRex Riihimäki

Elokuvateatterin lipunmyyntipiste sekä salit 1 & 2 ovat 1. kerroksessa, jonne laskeudutaan pääsisäänkäynnistä portaat alas. Portaiden yhteydessä ei ole kaidehissiä.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1322


BioRex Sveitsi

Elokuvateatterin sisäänkäynti, lippumyymälä ja 2. sali 1. kerroksessa.
Salit 1,3,4, ja REX ovat 2. kerroksessa (elokuvateatterissa on pyörätuolihissi liikkumista varten). Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1320


BioRex Vaasa

Elokuvateatterin sisäänkäynti 1. kerroksesta, lippumyymälä ja kaikki salit sijaitsevat 3. kerroksessa. Käynti lippumyymälään ja saleihin rappusista / hissillä. Kadulta on ramppi hissiin.Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1287


BioRex Seinäjoki

Elokuvateatterin sisäänkäynti ja myymälä ovat 1. kerroksessa. Salit sijaitsevat kerroksissa 1 ja 2. Toiseen kerrokseen pääsee hissillä. Kaikissa saleissa on paikkoja liikuntarajoitteisille. Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1305


BioRex Pietarsaari

Elokuvateatterin sisäänkäynti 1. kerroksessa, lippumyymälä ja salit sijaitsevat 2. kerroksessa. Käynti lippumyymälään ja saleihin portaikosta, liikuntarajoitteisia varten on myös kaidehissi. Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1294


BioRex Kajaani

Elokuvateatterin sisäänkäynti ja lippumyymälä ovat 1. kerroksessa. Kaikki salit sijaitsevat 2 kerroksessa. Liikuntarajoitteiset voivat käyttää hissiä 2. kerrokseen siirtymisessä, johon käynti viereisen ravintolan puolelta. Kaikissa saleissa on liikuntarjoitteisille paikkoja. Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1284


BioRex Tornio

Elokuvateatterin sisäänkäynti ja lippumyymälä, sekä kaikki salit ovat 1. kerroksessa.  Kello 21.00 jälkeen loppuvien elokuvanäytösten jälkeen poistuminen tapahtuu parkkihalliin tai Victoriantorille. Sisäänkäynti elokuvateatteriin kauppakeskuksen kautta.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1296


BioRex Rovaniemi

Elokuvateatterin sisäänkäynti ja lippumyymälä ovat 1. kerroksessa. Kaikki salit sijaitsevat 2. kerroksessa. Käynti saleihin lippumyymälän viereisestä portaikosta tai Sampokeskuksen puolelta rullaportaista / hissillä. Elokuvateatterin uloskäynti tapahtuu samasta ovesta kuin sisäänkäynti. Ostoskeskuksen ollessa suljettuna käynti elokuvateatteriin tapahtuu henkilökunnan avustuksella Rovakadun puolelta.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1281


BioRex Tripla

Elokuvateatterin sisäänkäynti ja lippumyymälä ovat Mall of Triplan 5. kerroksessa. Kauppakeskuksessa on kulku hisseillä eri kerroksiin ja myös elokuvateatterin läheisyyteen pääsee hissillä. Elokuvateatteriin pääsee hissillä suoraan sisään myös parkkihallista keltaiselta alueelta. Kaikkiin saleihin on kulku esteettömästi ja kaikissa saleissa on paikkoja liikuntarajoitteisille.

Lisätietoja puhelimitse: 075 756 1273