Tillgänglighet

Tillgängligheten på BioRex-biograferna

Före filmvisning

Ska du gå på bio och vill veta mera om tillgängligheten på våra biografer eller assisterar du en person med funktionsnedsättning? Nedan finns information om platserna för personer med funktionsnedsättning på våra biografer samt om biograflokalerna. Du kan också alltid kontakta din närmaste BioRex-biograf för mer information.

Följer du med på bio som assistent?

Om kunden går på bio med sin assistent får både kunden och assistenten se filmen till priset av en (1) biljett. Om behovet av assistans inte är uppenbar kan vår kassapersonal be dig att visa upp kortet/ett annat dokument som berättigar till assistentbiljett vid biljettkassan på biografen.

Också vår personal hjälper dig vid behov/på begäran att komma in i biografen.


BioRex Borgå

Biografens ingång, biljettförsäljning och alla biosalonger finns på den första våningen. Rullstol -platser: Biosalong 1;4 platser, biosalong 2; 3 platser, biosalong 3; 4 platser, REX -salong; 3 platser

Mer information: 075 756 1285


BioRex Verkatehdas, Tavastehus

Biografens ingång, biljettförsäljning och alla biosalonger finns på den första våningen. Rullstol -platser: Biosalong 1; 2 platser, biosalong 2; 2 platser, biosalong 3; 2 platser; biosalong 4; 2 platser.

Mer information: 075 756 1282


BioRex Sveitsi, Hyvinge

Biografens ingång, biljettförsäljning och biosalong 2 finns på den första våningen. Salonger 1,3,4 och REX ligger på den andra våningen (biografen har en hiss för rullstoler).

Mer information: 075 756 1320


BioRex Vasa

Biografens ingång finns på den första våningen. Biljettförsäljningen och alla biosalonger finns på den tredje våningen. Tillträde till biljettförsäljningen och biosalongerna sker via trapporna/hissen. På gatan finns en ramp till hissen.

Rullstolsplatser: I biosalongerna 3, 4 och 5 finns 1 – 2 rullstolsplatser. I biosalongerna 1 och 2 finns det inga officiella rullstolsplatser. Med hjälp går det att komma in i biosalong 1 med en normal rullstol.

Mer information: 075 756 1287


Bio Marilyn Seinäjoki

Kontakt biograf för mer information om rullstoll -platser!

Mer information: 075 756 1305


BioRex Kajana

Biografens ingång och biljettförsäljning finns på den första våningen. Alla biosalonger finns på den andra våningen. Personer med nedsatt rörlighet kan ta sig till biosalongen på den andra våningen via den externa ingångens hiss.

Mer information: 075 756 1284


BioRex Rovaniemi

Biografens ingång och biljettförsäljning finns på den första våningen. Alla biosalonger finns på den andra våningen. Tillträde till biosalongerna sker via trappan intill biljettförsäljningen eller rulltrappan/hissen i köpcentret Sampokeskus.

På BioRex-biografen i Rovaniemi kommer vi även att ta i användning en induktiv hörslingeteknik för att hjälpa de hörselskadade. Tekniken kommer att finnas tillgänglig i biosalongerna 1 och 4.

Mer information: 075 756 128


BioRex Jakobstad

Rullstolsplatser: Biosalong 1; med hjälp av rampen går det att komma till bänkrad 6. Biosalong 2; på rad 1 kan besökaren sitta kvar i rullstolen.

Biografens ingång finns på den första våningen. Biljettförsäljningen och alla biosalonger finns på den andra våningen. Tillträde till biljettförsäljningen och biosalongerna sker via trapporna. För personer med nedsatt rörlighet finns även en trapphiss.

Mer information: 075 756 1294


BioRex Torneå

Biografens ingång, biljettförsäljning och alla biosalonger finns på den första våningen. Rullstol -platser: I alla biosalonger (1., 2. och 3.) finns rullstolplatser.

Mer information: 075 756 1296