Pieni elokuvakerho: The NeverEnding Story

Pieni elokuvakerho: The NeverEnding Story

Kesto: 1h 34min
Lajityypit: Seikkailu, Fantasia, Perhe-elokuva, Draama

HUOM! Elokuvassa ei ole tekstitystä.  

Lapselle huima fantasiaseikkailu, aikuiselle edelleen traumaattisia muistoja herättävä teos – Päättymätön tarina -elokuvan vastaanottavaisessa iässä nähneet varmasti ymmärtävät mikä kohtaus on kyseessä. Ja aikuisena siinä varmasti huomaa elementtejä ja teemoja, jotka lapselta saattoivat mennä ohi.

Wolfgang Petersen (1941–2022) tunnetaan ehkä parhaiten toiminnallisista elokuvista kuten Tulilinjalla, Tuntematon uhka, Air Force One, Meren raivo ja Troija. Saksalaisohjaaja teki kuitenkin niiden ja Oscareita voittaneen Sukellusvene U-96 -läpimurtonsa välissä ensimmäisenä englanninkielisenä ohjauksenaan hyvin erilaisen elokuvan. Vuonna 1984 ilmestynyt Päättymätön tarina (Die unendliche Geschichte / The NeverEnding Story) on saksalaisen lasten- ja fantasiakirjailija Michael Enden tunnetuimpaan teokseen perustuva koko perheen fantasiaseikkailu.

Ohjaaja huomioon ottaen on ehkä ymmärrettävää, että Päättymätön tarina on efekti- ja toimintavetoisempi kuin alkuteos – eikä välttämättä vastaa nimeään. Mutta se ei välttämättä ole huono asia, varsinkin kun efektit ovat ajan nostalgisesti patinoimia. Tärkeintä on koulukiusatun Bastianin seikkailu Fantasiassa, jonne hänet kutsutaan löytämänsä kirjan kautta auttamaan sen sankaria.

Kasaribändi Kajagoogoon soolouralle lähteneen laulajan, Limahlin, elokuvaa varten tekemä nimikappale oli aikoinaan iso hitti. Giorgio Moroderin sävellyksen sisällyttäminen Stranger Things -sarjan kolmannen kauden finaalijaksoon kertoo, että kyseessä on jotain ikonista!

 

-Jouni Vikman 

 

Ensi-ilta

23.4.2024

Levittäjä

Park Circus Limited

Ohjaaja

William W. Wilson III, Wolfgang Petersen, Hannes Nikel, Michael Waldleitner, Gordon Mark, Jean Bereziuk, David W. Rose, Marcia Gay, Don French, Jürgen Bieske, Michael Boyadjiew, Paula Swauger, Kristina Brandner, Sharron Gold

Pääosissa

Wolfgang Petersen, Bernd Eichinger, Noah Hathaway, Barret Oliver, Tami Stronach

Näytökset ja liput

Näytöksiä ei ole julkaistu.