Tiedote |

Korona-ajan FAQ – tutustu ennen leffakäyntiä!

Ohjeita elokuvissakävijöille koronaepidemian aikana – mitä ottaa huomioon?

Asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Siksi olemme toteuttaneet joukon toimenpiteitä, joilla parannamme sekä asiakkaidemme että työntekijöidemme turvallisuutta poikkeusaikana. Näistä tärkeimpinä elokuvasaliemme turvavälikäytäntö sekä ”käteisvapaus”, jolla pyrimme vähentämään myös käsikosketuskontaktien määrää.

 

Milloin on rauhallisin aika käydä elokuvissa?

Osa asiakkaistamme saattaa pohtia elokuvissakäymisen turvallisuutta ja mahdollisia ruuhkatilanteita. Elokuvateattereissamme on nyt poikkeuksellisen rauhallista ajankohdasta riippumatta, eikä mittavia ruuhkia pääse syntymään. Erityisen väljää on arkipäivänäytöksissä, joissa salien täyttöaste on verrattain kaikista pienin. Jonotustilanteet elokuvateatterilla voi minimoida ostamalla lipun ennakkoon lippukassaltamme tai verkkokaupastamme.

 

Miten huomioitte koronan toiminnassamme?

Panostamme entistä paremmin teattereidemme hygieniaan, jonka vuoksi olemme lisänneet käsidesien määrää teattereidemme auloissa. Käsidesejä löytyy lisäksi myös kassapisteiltä, salien sisäänkäyntien yhteydestä sekä WC-tiloista. Elintarvikkeiden valmistuksessa ja pakkaamisen aikana työntekijämme käyttävät kertakäyttöhanskoja sekä kertakäyttöisiä hengityssuojaimia. Kaikille kassapisteillemme on asennettu myös pleksisuojat varmistamaan sekä työntekijöidemme, että asiakkaidemme turvallisuus ja minimoimaan pisarakontaktien määrä.

 

Kurkkuni on kipeä – voinko silti tulla leffaan?

Asiakkaan tuntiessa olonsa kipeäksi tai flunssaiseksi, kehotamme jättämään leffaelämyksen väliin ja jäämään kotiin lepäämään. Liput voi sairastapauksissa palauttaa soittamalla ko. lippukassalle viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua.

 

Mistä voin ostaa näytöslippuja?

Suosittelemme kaikkia asiakkaitamme ostamaan liput ennakkoon verkkokaupastamme. Mikäli lippuja ei ole mahdollista hankkia ennakkoon, voi nämä liput myös tarvittaessa ostaa elokuvateattereiden lippukassoilta. Lippukassamme eivät kuitenkaan toistaiseksi ota vastaan käteistä, mikä kannattaa huomioida esimerkiksi tilanteissa, joissa alaikäiset lapset ovat tulossa keskenään elokuviin.

 

Tulin sairaaksi enkä pääse elokuviin – miten palautan ennakkoon ostamani lipun?

Jo ostetut liput tulee palauttaa tai vaihtaa toisiin elokuvateatterin lippukassalla viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Lippupalautuksen voi korona-aikana myös poikkeuksellisesti hoitaa soittamalla ko. elokuvateatterin lippukassalle ja pyytää tekemään palautuksen myyntijärjestelmäämme sairastapauksen vuoksi. Emme käsittele lippupalautuksia sähköpostitse asiakaspalvelumme kautta. Tilaus- ja toimitusehtoihin voi tutustua ennen lipunostoa kotisivuillamme tai lipunoston yhteydessä (ennen ehtojen hyväksymistä).

 

Hyväksyttekö käteisen maksutapana koronaepidemian aikana?

Turvallisuussyistä emme toistaiseksi hyväksy käteistä maksutapana elokuvateattereissamme. Elokuvaliput voi maksaa mobiilimaksuna, lähimaksulla, pankki- / luottokortilla sekä kulttuurimaksutavoilla. Suosittelemme kaikkia asiakkaitamme ostamaan liput ensisijaisesti ennakkoon verkkokaupastamme.

 

Valvotteko turvavälien toteutumista elokuvateattereissanne?

Turvavälit ovat helppo tapa estää viruksen leviämistä. Informoimme riittävien turvavälien säilyttämisestä myymälä- ja aulatilojemme lattiatarroilla, jonka lisäksi henkilökuntamme voi ohjeistaa asiakkaitamme kasvattamaan välejä esimerkiksi jonotustilanteissa. Ohjaamme asiakkaita tarvittaessa myös rajaustolppien avulla.

 

Miten turvavälit toteutuvat elokuvasaleissa?

Kun olet valitsemassa istumapaikkoja salista,  järjestelmämme jättää automaattisen kahden (2) istumapaikan turvavälin asiakkaidemme väliin, riippumatta siitä, kuinka montaa istumapaikkaa olet ostamassa. Mikäli olet tulossa elokuviin esimerkiksi neljän hengen seurueessa ja haluatte vierekkäisille paikoille, on hyvä huomata, että paikat tulee ostaa yhdessä maksutapahtumassa.

 

Pitääkö leffassa käyttää kasvomaskia?

Kasvomaskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, niissä tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.  Elokuvateattereissa näitä tilanteita ovat esimerkiksi jonotustilanteet myymälässä sekä saliin siirryttäessä. Yksittäispakattuja kasvomaskeja voi ostaa elokuvateattereidemme lippukassoilta 1.50€ kappalehintaan.

 

Kasvomaski ja iän / henkilöllisyyden varmistaminen

Pyydämme nuoria asiakkaitamme huomioimaan, että K16- sekä K18-luokitelluissa elokuvissa joudumme usein varmistamaan asiakkaidemme henkilöllisyyden sekä iän. Mikäli siis käytät kasvomaskia ja tulet katsomaan ikärajaluokiteltuja elokuvia, voimme pyytää poistamaan kasvomaskin henkilöllisyyden varmistamisen ajaksi.

 

Haluaisin ostaa herkkuja leffakäyntini yhteydessä mutta mietin, oletteko suojanneet esimerkiksi poppareita mitenkään?

Kiinnitämme korostettua huomiota hygieniaan, jonka vuoksi suljemme popparirasiat toistaiseksi helposti avattavalla kannella. Suosittelemme asiakkaitamme avaamaan oman popparikipon kannen vasta elokuvasalissa, kun oma istumapaikka on löytynyt. Tämä minimoi tehokkaasti mahdollisuutta pisarakontakteihin. Hygieniasyistä johtuen pakkaamme nachot ja snacksit elintarvikemuovipusseihin. Suosittelemme kaatamaan nämä kippoihin samalla tavoin vasta elokuvasalissa oman istumapaikan löydyttyä. Hanajuomamukien pillit olemme vaihtaneet hygieniasyistä yksittäispakattuihin.