Tiedote |

Korona-ajan FAQ – tutustu ennen leffakäyntiä!

Ohjeita elokuvissakävijöille koronaepidemian aikana – mitä ottaa huomioon?

Asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Siksi olemme toteuttaneet joukon toimenpiteitä, joilla parannamme sekä asiakkaidemme että työntekijöidemme turvallisuutta poikkeusaikana.

Vaaditaanko elokuvateatterissa koronapassi?

Koronapassia ei vaadita elokuviin tultaessa ellei erillistä alueellista viranomaismääräystä ole annettu. Mahdollisesta koronapassin käytöstä löydät info-bannerin verkkosivujemme etusivulta valittuasi oikean elokuvateatterin. Elokuvateatterit ovat THL:n määrittelemiä matalariskisiä tapahtumapaikkoja. Käytä kasvomaskia oman harkinnan mukaan. Löydät lisätietoa koronapassista täältä.

Pidensimme 28.12. aktiivisena olleiden sarja-, lahja- sekä yrityslippujen voimassaoloaikoja

Alueellisista rajoituksista johtuen, pidensimme kaikkien  sarja-, lahja- sekä yrityslippujen voimassaoloaikoja automaattisesti 2kk. Pidennyksen edellytyksenä on, että sarjalippu on ollut voimassa 28.12.2021. Jos sarja-, lahja- tai yrityslippu on vanhentunut 27.12. tai tätä aiemmin, ei lipun voimassaoloaikaa pidennetä. Pidennys koskee myös lippuja, jotka ovat saaneet aiemmat 3kk ja 4kk pidennykset korona-ajan suluista johtuen. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Milloin on rauhallisin aika käydä elokuvissa?

Osa asiakkaistamme saattaa pohtia elokuvissakäymisen turvallisuutta ja mahdollisia ruuhkatilanteita. Väljempää on arkipäivänäytöksissä, joissa salien täyttöaste on verrattain kaikista pienin. Jonotustilanteet elokuvateatterilla voi minimoida ostamalla lipun ennakkoon lippukassaltamme tai verkkokaupastamme.

Miten huomioitte koronan toiminnassamme?

Panostamme entistä paremmin teattereidemme hygieniaan, jonka vuoksi olemme lisänneet käsidesien määrää teattereidemme auloissa. Käsidesejä löytyy lisäksi myös kassapisteiltä, salien sisäänkäyntien yhteydestä sekä WC-tiloista. Elintarvikkeiden valmistuksessa ja pakkaamisen aikana työntekijämme käyttävät kertakäyttöhanskoja sekä kertakäyttöisiä hengityssuojaimia. Kaikille kassapisteillemme on asennettu myös pleksisuojat varmistamaan sekä työntekijöidemme, että asiakkaidemme turvallisuus ja minimoimaan pisarakontaktien määrä. Henkilökuntamme käyttää maskeja.

Kurkkuni on kipeä – voinko silti tulla leffaan?

Asiakkaan tuntiessa olonsa kipeäksi tai flunssaiseksi, kehotamme jättämään leffaelämyksen väliin ja jäämään kotiin lepäämään. Liput voi sairastapauksissa palauttaa soittamalla ko. lippukassalle viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua.

Mistä voin ostaa näytöslippuja?

Suosittelemme kaikkia asiakkaitamme ostamaan liput ennakkoon verkkokaupastamme. Mikäli lippuja ei ole mahdollista hankkia ennakkoon, voi nämä liput myös tarvittaessa ostaa elokuvateattereiden lippukassoilta. Lippukassamme eivät kuitenkaan toistaiseksi ota vastaan käteistä, mikä kannattaa huomioida esimerkiksi tilanteissa, joissa alaikäiset lapset ovat tulossa keskenään elokuviin.

Tulin sairaaksi enkä pääse elokuviin – miten palautan ennakkoon ostamani lipun?

Jo ostetut liput tulee palauttaa tai vaihtaa toisiin elokuvateatterin lippukassalla viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Lippupalautuksen voi korona-aikana myös poikkeuksellisesti hoitaa soittamalla ko. elokuvateatterin lippukassalle ja pyytää tekemään palautuksen myyntijärjestelmäämme sairastapauksen vuoksi. Emme käsittele lippupalautuksia sähköpostitse asiakaspalvelumme kautta. Tilaus- ja toimitusehtoihin voi tutustua ennen lipunostoa kotisivuillamme tai lipunoston yhteydessä (ennen ehtojen hyväksymistä).

Hyväksyttekö käteisen maksutapana koronaepidemian aikana?

Turvallisuussyistä emme toistaiseksi hyväksy käteistä maksutapana elokuvateattereissamme. Elokuvaliput voi maksaa mobiilimaksuna, lähimaksulla, pankki- / luottokortilla sekä kulttuurimaksutavoilla. Suosittelemme kaikkia asiakkaitamme ostamaan liput ensisijaisesti ennakkoon verkkokaupastamme.

Pitääkö leffassa käyttää kasvomaskia?

Elokuvateatteri on THL:n määrittelemä matalariskinen tilanne. Käytä kasvomaskia oman harkinnan mukaan. Yksittäispakattuja kasvomaskeja voi ostaa elokuvateattereidemme lippukassoilta 1.50€ kappalehintaan.

Kasvomaski ja iän / henkilöllisyyden varmistaminen

Pyydämme nuoria asiakkaitamme huomioimaan, että K16- sekä K18-luokitelluissa elokuvissa joudumme usein varmistamaan asiakkaidemme henkilöllisyyden sekä iän. Mikäli siis käytät kasvomaskia ja tulet katsomaan ikärajaluokiteltuja elokuvia, voimme pyytää poistamaan kasvomaskin henkilöllisyyden varmistamisen ajaksi.