Tiedote |

Muistathan kuvalliset henkkarit kun tulet katsomaan K16 tai K18 elokuvaa!

Syksy on kauhuelokuvien sesonkiaikaa

Syksyisin tulee ensi-iltaan useita kauhuelokuvia, joiden ikäraja on poikkeuksetta K16 tai jopa K18. Ikärajamerkittyihin elokuviin tarkistamme aina nuorten asiakkaiden iät kuvallisesta henkilötodistuksesta. Nuoren asiakkaan tulisi siis aina pitää mukanaan esimerkiksi kuvallinen henkilökortti, ajokortti tai passi.

Ikärajat perustuvat kuvaohjelmalakiin

Elokuvien ja televisio-ohjelmien ikärajat varoittavat lapsen kehitykselle haitallisista sisällöistä. Ne eivät ole suosituksia eivätkä kerro mille ikäryhmälle ohjelma on suunnattu. Ikärajat perustuvat kuvaohjelmalakiin, jonka tarkoitus on suojella lapsia ja  jota elokuvateattereiden tulee valvoa.

Lipun palauttaminen

Mikäli ikää ei ole mahdollista todistaa kuvallisella henkkarilla tai nuori ei saa täysi-ikäistä seuraa elokuvanäytökseen, voi ennakkoon ostetun lipun palauttaa viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua elokuvateatterin lippukassalle. Mikäli lipun on ostanut ennakkoon ja saapuu elokuvanäytökseen juuri ennen näytöksen alkua ilman henkilöllisyystodistusta ja henkilökuntamme ei pysty varmistumaan asiakkaan iästä puuttuvien henkkareiden takia, emme palauta lipun hintaa.

Syksyn 2022 kauhuelokuvia:

  • SMILE  I  K16
  • HALLOWEEN ENDS   I  K16
  • PRAY FOR THE DEVIL  I  K16
  • TERRIFIER 2  I  K18