Tiedote |

MUISTA ETTÄ K16 ja K18 -ELOKUVIIN tarvitset mukaan valokuvalliset henkkarit!

Muista kuvalliset henkkarit

Monien kauhu-, toiminta ja fantasiaelokuvien ikäraja on K16 tai jopa K18. Ikärajamerkittyihin elokuviin tarkistamme aina nuorten asiakkaiden iät kuvallisesta henkilötodistuksesta. Nuoren asiakkaan tulisi siis aina pitää mukanaan esimerkiksi kuvallinen henkilökortti, ajokortti tai passi.

Ikärajat perustuvat kuvaohjelmalakiin

Elokuvien ja televisio-ohjelmien ikärajat varoittavat lapsen kehitykselle haitallisista sisällöistä. Ne eivät ole suosituksia eivätkä kerro mille ikäryhmälle ohjelma on suunnattu. Ikärajat perustuvat kuvaohjelmalakiin, jonka tarkoitus on suojella lapsia ja  jota elokuvateattereiden tulee valvoa.

Lipun palauttaminen

Mikäli ikää ei ole mahdollista todistaa kuvallisella henkkarilla tai nuori ei saa täysi-ikäistä seuraa elokuvanäytökseen, voi ennakkoon ostetun lipun palauttaa viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua elokuvateatterin lippukassalle. Mikäli lipun on ostanut ennakkoon ja saapuu elokuvanäytökseen juuri ennen näytöksen alkua ilman henkilöllisyystodistusta ja henkilökuntamme ei pysty varmistumaan asiakkaan iästä puuttuvien henkkareiden takia, emme palauta lipun hintaa.

HUOM! Lippu tulee palauttaa viimeistään 30 minuuttia ennen, jotta istumapaikka voidaan potentiaalisesti myydä uudelleen toiselle asiakkaalle. Muutama minuutti ennen elokuvanäytöksen alkua tai näytöksen jo alettua palautettua lippua ei ole mahdollista enää myydä uudelleen, vaan kapasiteetti on tällöin ”menetetty”.