Pieni elokuvakerho

Pieni elokuvakerho kokoaa elokuvien ystävät yhteen

Helsingin BioRex Kulttuurikasarmissa aloittaa elokuvien ystävät yhteen kokoava Pieni elokuvakerho. Kerho juontaa juurensa yli 20 vuoden taakse, kun Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksen ensimmäisen vuoden opiskelijat Mark Lwoff ja Vesa Virtanen perustivat kerhon. Tällöin elokuvakerhoa pyöritettiin Taideteollisen korkeakoulun ja Peter Von Baghin suojeluksessa, ja toiminta jatkui viikoittain aina vuoteen 2009 asti. Pienen elokuvakerhon ohjelmisto ei rajoittunut mihinkään tiettyyn genreen. Samalla esityskaudella saatettiin katsoa John McTiernanin Die Hard ja Ingmar Bergmanin Kuiskauksia ja huutoja. Ainoa kriteeri elokuville oli laatu.

Pieni elokuvakerho herätettiin uudelleen henkiin, jotta elokuvien ystäville olisi tarjolla oma yhteisö

Kerho jatkaa nyt toimintaansa pitkän tauon jälkeen samalla mentaliteetilla. Toivotamme avosylin vastaan kaikki uudet jäsenet, jotka haluavat nähdä ja kokea elokuvia kuten ne on tarkoitettu, elokuvateatterissa, muiden elokuvan ystävien kesken”, elokuvatuottaja ja Kulttuurikasarmi Oy:n hallituksen jäsen Mark Lwoff kertoo.

Pienen elokuvakerhon pääyhteistyökumppanina toimii elokuvamedia Episodi

Elokuvamedia Episodi on Pienen elokuvakerhon pääyhteistyökumppani. Episodin päätoimittaja Jouni Vikman on innoissaan yhteistyön mahdollisuuksista. Episodi tulee kertomaan kerhon toiminnasta ja elokuvista lukijoilleen, ja myös asiantuntijana osallistuu Pienen elokuvakerhon tarjonnan suunnitteluun. 

Seuraavat Pieni elokuvakerho -näytökset:

Gilda

( alkuperäinen, ei tekstitystä )

Rita Hayworth – Avain Pakoon

( alkuperäinen, ei tekstitystä )

When Harry Met Sally

( alkuperäinen, ei tekstitystä )

The Truman Show

( alkuperäinen, ei tekstitystä )

Gremlins

( alkuperäinen, ei tekstitystä )