Challengers

Challengers

Kesto: 2h 11min
Lajityypit: Draama, Romantiikka, Komedia

Visionäärisen elokuvantekijän Luca Guadagninon ”Challengersin” tähtenä on Zendaya Tashi Duncanina, entisenä tennispelaaja- ihmelapsesta valmentajaksi ryhtyneenä luonnonvoimana, joka ei pyytele anteeksi peliään kentällä eikä kentän laidalla. Tashin strategia otteluita häviävän aviomiehensä (Mike Feist) pelastamiseksi saa yllättävän käänteen, kun tämän täytyy kohdata hukassa oleva Patrick (Josh O’Connor) – entinen paras ystävä ja Tashin entinen poikaystävä. Menneisyyden ja nykyisyyden törmätessä ja jännitteiden noustessa Tashin täytyy kysyä itseltään, mitä voitto maksaa.

Oscar- ja BAFTA-ehdokas Guadagnino (”Call Me By Your Name”, ”Rakkautta  italialaisittain”) ohjaa Justin Kuritzkesin käsikirjoituksesta. Elokuvan tuottavat Amy Pascal, Guadagnino, Zendaya ja Rachel O’Connor, ja Bernard Bellew toimii eksekutiivituottajana.

Golden Glode –voittaja Zendaya (”Dyyni”-elokuvat, ”Euphoria”) näyttelee Golden Globe- ja SAG Award –voittajan ja BAFTA-ehdokas Josh O’Connorin (”The Crown”) sekä BAFTA-ehdokas Mike Faistin (”West Side Story”) rinnalla.

Guadagninon luovaan tiimiin kuuluvat usein mukana olevat työtoverit, kuten elokuvaaja Sayonbhu Mukdeeprom, tuotantosuunnittelija Merissa Lombardo ja leikkaaja Marco Costa, sekä myös pukusuunnittelija Jonathan Anderson.  Elokuvan musiikista vastaavat Oscar-, Golden Globe- ja BAFTA-voittajat Trent Reznor ja Atticus Ross (”Soul –sielun syövereissä”, ”The Social Network”, ”Bones and All”).

Metro Goldwyn Mayer Pictures esittää Why Are You Acting? / Frenesy Films / Pascal Pictures -tuotannon, Luca Guadagninon “Challengersin”. Elokuvan ensi-ilta elokuvateattereissa ympäri maailman alkaen 24. huhtikuuta 2024, ja sen levittää Warner Bros. Pictures.  

Ensi-ilta

26.4.2024

Levittäjä

Warner Bros. Finland Oy

Ohjaaja

Kit Conners, Luca Guadagnino, Kim H. Winther, Kevin Collins, Valentina de Amicis, Enrico Mastracchi Manes, Elisa Perini

Pääosissa

Zendaya, Josh O'Connor, Mike Faist, A.J. Lister, Jake Jensen

Näytökset ja liput

Näytöksiä ei ole julkaistu.