Erikoisnäytös: Oppenheimer 70mm

Erikoisnäytös: Oppenheimer 70mm

Kesto: 3h 0min

HUOM! Elokuvassa ei ole tekstitystä.  

Seitsemän Oscarin voittaja (mm. paras elokuva, ohjaus, kuvaus ja miespääosa), Christopher Nolanin käsikirjoittama ja ohjaama Oppenheimer saadaan Suomeen ensimmäistä kertaa harvinaisena 70 mm filmikopiona.

Ohjaaja Nolan itse kokee 70 mm esityskopion olevan paras formaatti katsoa Oppenheimer. Elokuva on kuvattu 70 mm kameroilla. 70 mm filmin myötä kuva on kirkkaampi, yksityiskohtaisempi ja elävämpi.

70 mm elokuva on elämys jokaiselle elokuvanystävälle, mutta harvinainen esityskopioiden arvokkuuden ja laitteiston harvinaisuuden takia. Yhden 70 mm filmikopion tuotanto maksaa yli 50 000 euroa ja 70 mm filmiprojektorit ovat harvinaisuuksia maailmankin mittakaavassa.

Yksin filmikopio on vaikuttava: Oppenheimer sisältää 53 kelaa eli yli 17 kilometriä filmiä. Yksittäisiä kuvia filmillä on 260 006 kpl ja filmikopion paino 300 kiloa. Harvinaisuutensa ja arvokkuutensa vuoksi 70 mm filmikopiot kiertävät maailmaa erikoisesityksissä.

Christopher Nolanin käsikirjoittama ja ohjaama Oppenheimer on eeppinen trilleri, joka tutustuttaa katsojat ristiriitaiseen ja salaperäiseen mieheen, joka vaarantaa koko maailman voidakseen pelastaa sen.

Elokuvan pääosassa nähdään Cillian Murphy J. Robert Oppenheimerina ja Emily Blunt näyttelee hänen vaimoaan, biologi ja kasvitieteilijä Katherine ”Kitty” Oppenheimeria. Oscar®-voittaja Matt Damon esittää Manhattan-projektin johtajaa kenraali Leslie Groves Jr:ää, ja Robert Downey Jr. esittää Yhdysvaltain atomienergiakomission puheenjohtajaa Lewis Straussia.

Oscar®-ehdokas Florence Pugh esittää psykiatri Jean Tatlockia ja Benny Safdie teoreettista fyysikkoa Edward Telleriä. Michael Angarano esittää Robert Serberiä ja Josh Hartnett uraauurtavaa yhdysvaltalaista ydinfyysikkoa Ernest Lawrencea.

Oppenheimerissa nähdään myös Oscar®-voittaja Rami Malek ja 8-kertainen Oscar®-ehdokas, näyttelijä, käsikirjoittaja ja elokuvantekijä Kenneth Branagh. Näyttelijäkaartin täydentävät Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich ja Matthew Modine.

Elokuva perustuu Kai Birdin ja edesmenneen Martin J. Sherwinin Pulitzer-palkittuun kirjaan American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer. Elokuvan tuottajia ovat Emma Thomas, Atlas Entertainmentin Charles Roven ja Christopher Nolan.

Nolanin elokuvat, kuten Tenet, Dunkirk, Interstellar, Inception ja Yön ritari -trilogia, ovat tuottaneet maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia dollaria. Ne ovat voittaneet 11 Oscar®-palkintoa ja ansainneet 36 ehdokkuutta, mm. kahdesti parhaan elokuvan ehdokkuuden.

Ensi-ilta

17.5.2024

Levittäjä

Finnkino Oy Teatterilevitys

Näytökset ja liput

Näytöksiä ei ole julkaistu.