One Life

One Life

Kesto: 1h 49min
Lajityypit: Draama, Historia, Sota

One life kertoo inspiroivan tositarinan Sir Nicholas “Nicky” Wintonista, joka päivää ennen toista maailmansotaa pelasti yli kuusisataa lasta tuholta natsien käsistä. Nicky piti itseään pankkiirina, ei humanitäärinä, mutta vieraillessaan Prahassa vuonna 1938 hän näki pakenevien juutalaispakolaisten tilanteen. Hän teki sen minkä uskoi olevan oikein – sen mitä kuka tahansa tekisi – ja omistautui asialle. Sota lähestyi, ja alkoi kilpajuoksu aikaa vastaan. Kuinka monta lasta hän voisi vapauttaa ennen kuin aika loppuisi?

Viisikymmentä vuotta myöhemmin eletään vuotta 1988, ja Nickyä edelleen vaivaa niiden lasten kohtalo, joita hän ei pystynyt auttamaan. Vasta kun hänet yllätettiin selviytyneiden toimesta suorassa televisiolähetyksessä, hän saattoi hyväksyä, että jopa yhden ihmishengen pelastaminen on voitto silloin, kun kohtaamme murskaavia rikoksia ihmisyyttä vastaan. Britannian kansalaiset oppivat totuuden sankarista heidän keskuudessaan.  

Ensi-ilta

22.3.2024

Levittäjä

Oy Nordisk Film Finland Ab

Ohjaaja

James Hawes, Jakub Dvorak, Christian Proctor, Nick Laurence, Hannah Kenneally-Muir, Alicia Graf, Jan Gregor, Michael Middleton

Pääosissa

Alex Sharp, Johnny Flynn, Anthony Hopkins, Samuel Finzi, Lena Olin

Näytökset ja liput