Pieni elokuvakerho: Sea Of Love

Pieni elokuvakerho: Sea Of Love

Kesto: 1h 53min
Lajityypit: Rikos, Draama, Romantiikka, Mysteeri, Trilleri

HUOM! Elokuvassa ei ole tekstitystä.     

Eroottinen trilleri, tuo kuoliaaksi vaiettu genre, joka kukoisti 80- ja 90-luvun amerikkalaisessa elokuvassa ja jonka viimeiset kuolonkorahdukset kuultiin televisiossa 90-luvun lopulla.

Parhaimmillaan eroottinen trilleri oli 80-luvun estetiikalla kuorrutettua film noiria, huonoimmillaan tirkistelevää ja eksploitatiivista kuonaa, jota kertyi lopulta niin paljon, että se meinasi haudata alleen genren helmet, kuten Lawrence Kasdanin Body Heatin, Brian De Palman Dressed to Killin, Adrian Lynen Fatal Attractionin, Paul Verhoevenin Basic Instinctin ja nyt nähtävän Harold Beckerin Sea of Loven.

Sea of Love kertoo Frank Kelleristä (Al Pacino), poliisista, joka etsii New Yorkia piinaavaa sarjamurhaajaa ja rakastuu pääepäiltyynsä Heleniin (Ellen Barkin). Käsikirjoittaja Richard Price (The Wire, The Night of, the Color of Money) saa tästä yksinkertaisesta ristivedosta rakennettua upeita, monisäikeisiä kohtauksia ja tarinan, joka on romanttinen, jännittävä ja eroottinen. Barkin onnistuu tekemään Helenistä ihmeellisesti samaan aikaan sekä arkisen että vaarallisen, eikä Al Pacino ole koskaan ollut näin haavoittuvainen ja hauska.

Frank Kellerin ensimmäinen kohtaus on sitä paitsi niin hyvä, että sitä käytettiin Aalto- yliopiston käsikirjoituskurssilla malliesimerkkinä siitä, miten päähenkilö esitellään. Käsikirjoituskurssilla, jota yllättäen vedin minä.

Lopputeksteissä soivan loistavan version Phil Phillipsin Sea of Love-kappaleesta esittää Tom Waits.

Tule ja koe klassikko kankaalta!

-Niklas Lindgren 

 

Ensi-ilta

26.3.2024

Levittäjä

Park Circus Limited

Ohjaaja

David Sardi, Harold Becker, Thomas J. Mack, Dick Ziker, Blanche McDermaid, Michael E. Steele, Rocco Gismondi, Madeleine Henrié

Pääosissa

Samuel L. Jackson, Al Pacino, Damien Leake, Michael Rooker, Richard Jenkins

Näytökset ja liput

Näytöksiä ei ole julkaistu.