Uutinen |

Helsingin BioRex Lasipalatsi siirtyy BioRex Cinemas -ketjuun!

Uusi kunnostettu BioRex Lasipalatsi aukeaa yleisölle talvella 2024

Helsingin Lasipalatsissa sijaitseva ainutlaatuinen elokuvateatteri BioRex pääsee täyteen loistoonsa, kun sali kunnostetaan Konstsamfundetin, Rex Eventsin ja BioRex Cinemasin toimesta. Uusi BioRex Lasipalatsi aukeaa yleisölle talvella 2024 tarjoten elokuvafaneille kattavan ohjelmiston kotimaista ja kansainvälistä laatuelokuvaa. Erilaisten tapahtumien ja kokousten järjestäminen tiloissa jatkuu edelleen. 

Lasipalatsin BioRex on tärkeä osa Helsingin ja koko maamme elokuvateatterihistoriaa. Valmistuessaan vuonna 1936 se oli yksi kaupungin moderneimmista ja suurimmista elokuvateattereista. Vuosien varrella siitä tuli tärkeä lippulaivateatteri niin kotimaisille kuin ulkomaisille ensi-iltanäytöksille.

Vuosia ainoastaan tilausteatterina festivaaleille ja kutsuvierasensi-illoille sekä muille tapahtumille toiminut elokuvateatteri avautuu yleisönäytösten myötä säännölliseen elokuvateatterikäyttöön, kun Föreningen Konstsamfundetin omistama, tiloja hallinoiva Rex Events ja elokuvateatteriketju BioRex Cinemas aloittavat yhteistyön Bio Rex Lasipalatsiin liittyen. 

Elokuvateatterin saliin tullaan Konstsamfundetin toimesta tekemään muutoksia elokuvan katsomiskokemuksen parantamiseksi. BioRex Lasipalatsi tulee pysymään Helsingin toiseksi suurimpana elokuvasalina. 

”Elokuvateattereiden tekniikka on kehittynyt merkittävästi viimeisten vuosikymmenien aikana, ja tämän vuoksi saliin on tehtävä teknisiä parannuksia. Salin esitystekniikkaa uusitaan niin kuvan kuin äänen osalta, ja akustiikkaa parannetaan merkittävästi. Istuinmukavuus paranee huomattavasti, sillä penkkirivejä väljennetään. Kaikki muutokset tehdään yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa, tarkan suunnitelman mukaan. Salin historiaa, sekä salin henkeä ja perinteitä kunnioitetaan työn kaikissa vaiheissa”, kertoo Rex Eventsin toimitusjohtaja Henrik Johansson. 

BioRex Lasipalatsi tulee sekä elokuvatarjonnan että tapahtumien kannalta toimimaan saumattomasti osana uutta Lasipalatsikorttelia, johon kuuluvat Lasipalatsin ja Lasipalatsinaukion lisäksi marraskuussa entiseen linja-autoasemarakennukseen valmistuva Kulttuurikasarmi. Kulttuurikasarmi on kaupunkilaisten uusi olohuone, jossa on erilaisia ravintoloita, kolmen salin BioRex -elokuvateatteri, esiintymislava sekä terassi.

Lasipalatsikortteli tarjoaa kokonaisuutena hienot puitteet yleisönäytöksille ja -tapahtumille sekä festivaaleille ja erilaisille yritystapahtumille. BioRex Lasipalatsin ja Lasipalatsiaukion tapahtumia ja kokouksia järjestää tiloissa jatkossakin Rex Events. 

”Olemme todella ylpeitä tästä Helsingin ytimeen sijoittuvasta elokuvateatterikokonaisuudesta laatuelokuvien ja elokuvafestivaalien ystäville. Lasipalatsin elokuvateatterisali on pitkän historiansa aikana toiminut satojen ensi-iltojen näyttämönä, ja tätä perintöä tulemme vaalimaan myös tulevaisuudessa”, BioRex Cinemasin toimitusjohtaja Aku Jaakkola toteaa.