Avgrunden

Avgrunden

Spelltid: 1h 43min
Genre: Thriller, Drama

Att något ska hända i Kiruna är det ingen tvekan om, frågan är bara när. Avgrunden är berättelsen om en familj som ställs inför det otänkbara när katastrofen alla fruktade plötsligt är ett faktum. I händelsernas centrum står Frigga (Tuva Novotny) som vid sidan om det riskfyllda arbetet som säkerhetschef i Kiirunavaaragruvan försöker balansera familjen, den nya kärleken Dabir (Kardo Razzazi) och ett ex som inte vill släppa taget (Peter Franzén). Men när marken plötsligt börjar skaka under deras fötter spelar livspusslet ingen roll och kampen för att inte dras ner i avgrunden börjar.

Avgrunden, den första riktigt stora svenska katastroffilmen, utspelar sig i och omkring Kiruna och järnmalmsgruvan i Kiirunavaara. I huvudrollen ser vi Tuva Novotny (’Annihilation’, ’Eat Pray Love’, ’Riget 2’) och för regin står actionveteranen Richard Holm (’Johan Falk’, ’Gåsmamman’) som även skrivit manus tillsammans med Robin Sherlock Holm och Nicola Sinclair.

I övriga roller syns bland annat Kardo Razzazi (’Heder’, ’Alex’) och finske Peter Franzén (’Vikings’, ’The Gunman’, ’Heart of a Lion’) samt Felicia Truedsson (’Young Royals’), Tintin Poggats Sarri (’Charter’) och Edvin Ryding (’Young Royals’).

Premiär

22.9.2023

Levittäjä

SF Studios Oy

Direktör

Richard Holm

Ledande roller

Tuva Novotny, Peter Franzén, Kardo Razzazi, Edvin Ryding, Felicia Truedsson

Visningar och biljetter

No showtimes have been published.