Filmer |

SPELAREN – DÖDEN ÄR DE LEVANDES PROBLEM premiär den 22 september!

Spelaren – Döden är de Levandes Problem

Allt har gått åt skogen för likbilsbranschens lågprischaufförer Risto Kivi (Pekka Strang) och Arto Niska (Jari Virman) och de måste börja om från början. Risto har spelat bort hem och familj och Arto har i samband med en behandling av sin nacksmärta fått veta att han praktiskt taget knappt har någon hjärna.

Läget har alltså varit bättre. I praktiken har de två polarna inget annat än sitt arbete, där de tar emot också de värsta uppdragen och transporterar personer som krossats under tåg och personer som förmultnat i hemmet till den sista viloplatsen. Som Risto mycket träffande konstaterar – döden är de levandes problem. Och problem finns det gott om i männens liv, men trots det här gör de sitt bästa för att tro på livet.

Den ena må sakna hjärna och den andra må sakna hjärta, men när de är tillsammans är situationen i alla fall inte helt hopplös. Saker och ting tar ändå en oväntad vändning och Risto och Arto tvingas spela ett högt spel med sina liv som insats. Efter det är ingenting mera som förut.

Spelaren – Döden är de levandes problem är en gravallvarlig komedi om vänskap, svagheter och förlåtelse. Den berör, den roar och den gör ont – samt hjälper oss att förstå livet i alla dess olika nyanser.

Filmen åldersgräns är 16!