BioRex COVID-19 information

Våra biografer öppnar igen för allmänheten

Efter att ha haft stängt under en lång period kan vi med glädje berätta att våra upplevelsefabriker öppnar sina dörrar för kunderna igen i månadsskiftet juni–juli. På grund av coronaviruset har vi gjort några specialarrangemang i våra biografer, för att det ska vara tryggt för våra anställda att betjäna kunder och tryggt för våra kunder att njuta av filmerna.

Våra biografer öppnar stegvis

BioRex Verkatehdas och BioRex Borgå öppnar för allmänheten fredagen den 26 juni 2020. Biljetter till visningarna finns till försäljning från och med tisdagen den 23 juni kl. 13.00 i BioRex webbutik och biografernas biljettkassor inom öppettiderna.

Alla våra övriga biografer nedan öppnar för allmänheten fredagen den 3 juli. Biljetterna till den första visningsveckan i dessa biografer kan köpas från och med tisdagen den 30 juni kl. 13.00 i BioRex webbutik och biografernas biljettkassor inom öppettiderna.

  • BioRex Sveitsi, Hyvinge
  • BioRex Riihimäki
  • Bio Marilyn Seinäjoki
  • BioRex Vasa
  • BioRex Jakobstad
  • BioRex Kajana
  • BioRex Torneå
  • BioRex Rovaniemi.

Med fokus på säkerhet och hygien

Vi satsar ännu mer än tidigare på hygienen i våra biografer, och därför har vi ökat antalet handspritflaskor i entréerna till biograferna. Handsprit finns dessutom även vid kassorna och på toaletterna. Vid tillredningen och förpackande av livsmedel använder våra anställda engångshandskar och andningsskydd för engångsbruk. Vid alla våra kassor har vi även installerat plexiglas, för att garantera såväl våra anställdas som kunders säkerhet och minimera mängden droppkontakter.

Vi tillämpar säkerhetsavstånd i våra biosalonger

När du väljer sittplats i vår salong, vänligen observera att vårt system automatiskt ger ett säkerhetsavstånd på två (2) sittplatser mellan våra kunder. Du kan alltså köpa och välja till exempel fyra (4) lediga platser bredvid varandra när du köper biljetterna vid samma tillfälle. Om du däremot köper till exempel fyra (4) biljetter vid två olika tillfällen får du inte alla fyra platserna bredvid varandra.

Användning av ansiktsmask och kontroll av ålder/identitet

Vi ber våra unga kunder att observera att vi till filmer med åldersgränsen 16 och 18 år ofta är tvungna att kontrollera kundernas ålder och identitet. Om du använder ansiktsmask och kommer för att se en film med åldersgräns kan vi alltså be dig att ta bort ansiktsmasken medan vi kontrollerar din identitet.

Popcornaskarna har nu försetts med lock

Vi fäster mer uppmärksamhet vid hygienen och därför förser vi tills vidare popcornaskarna med lock som är enkla att öppna.  Vi rekommenderar våra kunder att öppna locket till sina popcornaskar först i biosalongen, när de har hittat sin sittplats. Det här minimerar effektivt risken för droppkontakt. Av hygieniska skäl packar vi nachos och snacks i livsmedelspåsar. Vi rekommenderar att du på samma sätt häller dessa i sina askar först i biosalongen, efter att du har hittat din sittplats.