Ruby – Havsmonstret

Ruby – Havsmonstret

Spelltid: 1h 31min
Genre: Animerat, Familj, Fantasi, Komedi

Ibland ligger hjälten du var menad att bli precis under ytan.

I sommar dyker DreamWorks Animation ner i gymnasiets turbulenta vatten med en rolig, varm actionkomedi om en blyg tonåring som upptäcker att hon tillhör en legendarisk kunglig ätt av mytiska Kraken-havsmonster, och att hennes öde, i havens djup, är mer storslaget än hon någonsin kunnat drömma om.

Den snälla, osäkra 16-åriga Ruby Gillman (Lana Condor, To All the Boys I’ve Loved Before-serien) vill desperat passa in på Oceanside High, men hon känner sig oftast bara osynlig.

Hon är mattehandledare åt en skejtare (Jaboukie Young-White, Röjar-Ralf kraschar internet) som hon är förälskad i, som bara verkar beundra henne för hennes fraktaler, och hon kan inte hänga med de coola barnen på stranden eftersom hennes överbeskyddande supermamma (Oscar®-nominerade Toni Collette, Knives Out), har förbjudit Ruby att någonsin gå ner i vattnet.

Men när hon bryter mot sin mammas regel nr 1, upptäcker Ruby att hon är direkt ättling till krigiska Kraken-drottningar och att hennes öde är att ärva tronen efter sin auktoritära mormor (Oscar®-vinnaren Jane Fonda), de sju havens Krigardrottning.

Kraken har svurit att skydda världshaven mot de fåfänga, makthungriga sjöjungfruarna som har kämpat mot dem i evigheter. Det finns ett stort, och akut, problem med det: skolans vackra, populära nya tjej, Chelsea (Emmy-vinnaren Annie Murphy, Schitt’s Creek) bara råkar vara en sjöjungfru. Ruby kommer i slutändan att behöva acceptera den hon är, och uträtta storverk för att skydda dem hon älskar mest.  

Premiär

28.6.2023

Levittäjä

Finnkino Oy Teatterilevitys

Direktör

Kirk DeMicco, Faryn Pearl

Ledande roller

Will Forte, Toni Collette, Sam Richardson, Colman Domingo, Jaboukie Young-White

Visningar och biljetter

No showtimes have been published.